معرفی جاذبه های گردشگری شهر ساری

ساری از پرجمعیت ترین شهرهای شمال و مرکز استان مازندران و شهرستان ساری است..قدمت ساری به پنجهزار سال قبل میرسد. در کتابهای تاریخی زمان احداث این شهر را به سال اول هجری قمری نسبت دادهاند. این شهر در زمان قاجار چند سال پایتخت بوده است. ساری با قرار گرفتن در بین کوهستان، جنگل و دریا آبوهوایی معتدل و دلچسب دارد. با سفر به ساری و بازدید از مناطق زیبای آن تجربهای خاطرهانگیز را کسب خواهید کرد. با وب سایت ارشیا گشت همراه باشید ماجاذبه های گردشگری این شهر زیبا را به شما معرفی خواهیم کرد .
دریاچه میانشه
این دریاچه بیشتر به دریاچه چورت معروف است در روستای چورت قرار دارد. این مکان دارای طبیعتی باشکوه و سکوتی دلپذیر است. وجود ماهیهای گوناگون از دیگر ویژگیهای این دریاچه زیباست و توجه علاقهمندان به ماهیگیری را به خود جلب میکند. عکاسی، طبیعتگردی، قایقسواری و آفرود از تفریحاتی است که میتوان در کنار دریاچه چورت تجربهشان کرد.
جالب است بدانید این دریاچه پس از یک زلزله در سال ۱۳۱۸ به وجود آمده است.
چشمه های سورت
باداب سورت از جاذبههای طبیعی کمنظیر در ایران است که فرصت بازدید از آن را نباید از دست داد .این چشمههای خوشرنگ و پلکانی در بین بومیان به باداب معروف است که بهعنوان دومین چشمه آب شور در جهان و دومین اثر طبیعی ملی ثبت شده است.
یکی از چشمهها که دارای آبی بسیار شور است که خاصیت درمانی هم دارد و برای بهبود بیماریهای پوستی، روماتیسم و میگرن مورد استفاده قرار میگیرد. آب این چشمه به دلیل داشتن نمک در زمستان یخ نمیزند. چشمه دیگر دارای آبی ترشمزه و نارنجی رنگ است.
جاذبه تاریخی عمارت فاضلی
این عمارت زیبا از خانههای تاریخی شهر ساری است. دیوارهای آجری، پنجرههای چوبی و شیشههای رنگی از اجزای تشکیلدهنده این عمارت باشکوهاند که چشم هر بینندهای را به خود خیره میکنند. این بنا در دوران قاجار ساخته شده و متعلق به خاندان فاضلی است. این مکان تاریخی با معماری خوشذوق ایرانی در کنار طبیعت زیبای ساری از جاذبههای گردشگری این شهر است. عمارت فاضلی در محله آبانبارنو ساری احداث شده است.
تالاب آب شیرین سراندون و بالندون
تالاب سراندون و بالندون در نزدیکی روستای سیدمحله قرار دارد. این تالاب از دوبخش تشکیل شده است که بخش شمالی را سراندون و بخش جنوبی را بالندون مینامند. تالاب سراندون و بالندون به دلیل داشتن آب شیرین زیستگاه جانوری مناسبی است، پرندگان و مرغان دریایی بیشماری در این منطقه زندگی میکنند. عمق تالاب به دلیل بارندگی در پاییز و زمستان بیشتر از بهار و تابستان است. در کنار این تالاب کشاورزی نیز رونق دارد.
میدان ساعت ساری
میدان ساعت دارای برجی بلند با ساعتی عقربهای است که بهعنوان نماد شهر شناخته میشود. تا چند سال پیش رأس هر ساعت صدای ناقوسمانندی در خیابانها شنیده میشد اما به درخواست مردم صدا قطع شد. این بنا حدود ۴۰ سال پیش با معماری ایرانی و اروپایی ساخته شده است. به میدان ساعت در گویش مازنی پاساعت نیزگفته میشود.
منزل رمدانی ها
منزل رمدانی ها با مساحت ۶۰۰ متر مربع از دو بخش قاجاری و پهلوی تشکیل شده که بخش جنوبی آن منتسب به عصر قاجاری است و عمر آن به حدود ۲۰۰ سال پیش برمیگردد . دارای سر در بسیار زيبايي است. بنای دوم در پشت بنای ابتدایی با یک فاصله ی کم قرار دارد. در زمان پهلوی نخست دچار تغييرات اساسی شده است. در سال های گذشته هم تمام اندودهای داخلی از بین رفته است. طاق نماهای دوره قاجاری از زیر آن ظاهر گشته است.